Pubertet


Dakle, Urija je definitivno šusnulo…

Malac je sada star 9 mjeseci i s obzirom da su britanci kasnozrela pasmina, za moj dojam primilo ga je nešto prije roka. Ponosno nastavlja Vaijevu tradiciju koji je, još nešto ranije od svog novostečenog kompića, u pubertet uletio i mjesec dana ranije, s 8 mjeseci, ali s intenzitetom uragana te – ostao bez jajca jer bi spario i voćnu mušicu, a o Gunni da ne govorimo.

Mir u kući sada je prekinula mala tasmanijska neman, Uri. Pardon, mala tasmanijska testosteronska neman, Uri.

Počelo je laganini poput povjetarca da bi došlo do faze tsunamija na testosteronski pogon.

Kad je tek došao kod nas, Uri je nježno mijaukao. Zvučao je tako da smo se Bobo i ja smijali njegovim bezglasnim pokušajima da proizvede zvuk koji bi koliko-toliko sličio mijauku. Čak sam u jednom trenu pomislila i da mu nešto ne valja s glasnicama. Uglavnom, taj je pokušaj mijauka debelo iza nas jer malac sad tuli respektabilno muški, a period tetkice zbog kojeg smo mu se potajice podsmijehivali prošlo svršeno vrijeme.

Tko je ovdje zapravo boss?

Čak štoviše, svojim tuljenjem uspio je namotivirati i Vaija da se prisjeti svojih „muških“ dana pa se sada zajedno u paru nadvikuju po stanu i trče jedno drugom ususret po nekoliko puta dnevno.

Osim tuljenja, tu je i khm… jel’ da… pa klinac samo vreba iza ugla i cca jednom dnevno pokušava smjestiti Vaiju. Vai pak’ nije od jučer no velika je dobrica pa se samo izvuče iz željeznog stiska i ode dalje, a povremeno stisne šamarčinu malom napaljenku no to i nisu neki šamari. Ono što me uvelike zbunjuje jest da ponekad otrpi klinca u takvom blaženom zen-miru da počinjem sumnjati… Ili je predobar i svetac ili…

Vai

Zaraza ili ne, dominacija ili ne, sad i Vai povremeno naskoči na Urija i isto khm… pa se ja pitam tko je tu lud i jesu li njemu izvadili ta jajca ili ne?! Tako oni lijepo naskakuju jedno na drugo i možda je to zapravo jedan početak još predivnijeg prijateljstva. Ne bih znala. Uglavnom, oni se lijepo i dalje druže, igraju i sve što ide uz njih no sad imaju i „igru“ više. Jer, kad Vai naskoči na Urija i Uri uglavnom u miru pričeka…

No, razlike ipak postoje i tiču se, uglavnom, „stila“: Vai je nježan i polagan, a mali je nasrtljiv i brz. Ili je to stvar iskustva jer Vai je ipak nešto stariji. Tko će ga znati.

Gunna kuži da je nešto „divlje u zraku“ i povremeno se umiješa tako da ovčari Urija ili stane između njih dvoje no uglavnom se sve završi (barem kad sam ja doma, a dok me nema: pa recimo da ne boli ono što ne znamo) tako da mlađeg napaljenka skinem sa starijeg i sve je dalje normalno jer krene red igre, red spavanja i sve onako školski.

Prvo promatranje, a onda djelovanje…

Što se tiče (da budem egzaktna) muškog zapišavanja, toga (još) nema, čini mi se da pubertetlija misli da je čisto dosljedno, dovoljno i potpuno jasno i ovako s postojećim stanjem stvari. Vai je to obavljao u WC no kad je krenuo u pohode na Gunnin ležaj i, dalje, na parenje Gunne, mi smo krenuli na njegova jajca i to je bilo to. No, kao što vidim, to ga nije pretjerano zaustavilo.

Uri nema tendencije prema Gunni jer bi ga ona vjerojatno kastrirala „in vivo“. Ostane li samo na povremenim izljevima „nježnosti“ prema Vaiju (i ne bude li Vaiju ipak predosadan) te „spikerskim“ egzibicijama, mogao bi se čak i izvući i ostati u vlasništvu svoje muškosti. Stoga, malac, pamet u glavu…

Tko bi rekao da je mala tasmanijska neman? 🙂

spavanac

uspavani-osmijeh


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *