Plivamo, plivamo, plivamo…


Plivamo kao veliki i ove godine. Ne damo dosadnoj činjenici zvanoj „starost“ (još uvijek pristojno volimo reći da se radi o dami u najboljim godinama) da nas zaustavi. A ako i proba, mi se pobrinemo da nabavimo prikladni antistarosni „gadget“. Tako je u naš svevremenski antistarosni mix, ove godine ušao i prsluk za plivanje.
Samo kratki podsjetnik što, osim svježe vode, sjene, kupanca i (pre)obilja ljubavi zaluđene gazdarice, pomaže mojoj dami da se ugodno osjeća po vrućinama u svojim najboljim godinama:
– prostirka za hlađenje
– Ruffwear oprsnica za hlađenje ukoliko trebamo van, a baš prži
– prikolica za bicikl iliti pseća rikša
– šator za plažu samo za damu i najnoviji „gadget“,
– Hurttin prsluk za plivanje:

Hurttin prsluk za plivanje

FullSizeRender-(2)

O svemu nabrojanom, osim o zadnjem, već sam pisala ovdje ukoliko nekoga zanimaju detalji:

Ljetna oprema

Već prošle godine sam debelo razmišljala o prsluku za plivanje no ove godine sam ga definitivno odlučila kupiti. Razlog? Gunna je napunila (psst!) petnaestu i mišići su joj sve tanji. Ne postoji način da joj u ovim godinama vratim tonus kao nekad no mogu koliko toliko zadržati postojeći. Iako se redovito „servisiramo“ kod naše drage veterinarke Deane Basar s raznim spravicama za fizikalnu terapiju, vremenski sat ipak (na moju veliku žalost) ne ide unatrag. Zub vremena je tu i mišići su prvi na udaru. No, nešto sitno, osim šetnje, ipak možemo: možemo plivati. Učinak mora i plivanja opetovano mi se pokazao kao fantastičan: svake godine, Gunna se preporodi nakon mora.
Prošle godine se povremeno znala zadahtati u moru pa je ove godine kupnja prsluka bila neminovna.

Već nakon prvog plivanja, ova se stvarčica pokazala zlatnom. Benefiti su bili sljedeći:
– Gunna je plivala neusporedivo lakše držeći se bez problema na površini. Dio dlake na leđima se čak niti ne namoči što sjajno govori u prilog tome kako je prsluk fino drži na površini.
– bez problema pliva i u valovitom moru što je prošle godine bio problem
– može duplo dulje ostati u vodi
– lakše joj je plivati polagano
– nakon plivanja više nema one zadahtanosti od prošle godine što mi je stalno bio uteg oko vrata

IMG_0737

IMG_0738

Naše uživanje u ljetu još traje dok pišem ove retke, a svima koji se još dvoume oko kupnje ovog korisnog psećeg „gadgeta“, bilo da se radi o psu rekonvalescentu, starom psu ili nečem trećem, moja je topla preporuka:
go for it!

IMG_0739

Morska plivačka uživancija 🙂


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *