Prvo javljanje…


Bok svima s druge strane ekrana!

Ja sam Mirela ali ja sam u cijeloj priči manje bitna. Bitniji su oni – dinamični životinjski trio oko kojeg se sve ovo vrti.

Zašto blog? Ne zbog moje promocije, ne zbog promocije pasmina, ne zbog promocije ičega… Tek ona osnovna želja svakog prosječnog vlasnika nekog ljubimca da zabilježi negdje i tako trajnije zapamti sve zgode i nezgode koje nam priređuju ta divna stvorenja. I da jednog dana (prijateljujemo s njima znajući unaprijed da smo mi ti koji ostajemo iza njih, a ne obrnuto), kad se okrenem unazad, s veseljem pročitam sve gluposti, živciranja, sprdačine i ine dogodovštine kojima sam bila svjedok i kojima su me obasuli i ponekad nasmijali do suza.
A možda u ovim javljanjima netko i pročita nešto što će mu koristiti, nikad ne znaš…
Ovo je moje prvo “blogiranje” ever i nadam se da će vizualnost i sadržajnost s vremenom postati napredniji 🙂

Pa, krećem redom s time da dame ipak imaju prednost :-)…

Gunna (čita se Gana što na starokeltskom znači bijela), border collie. Moja srodna duša koja nas je napustila sa skoro 16 godina (25.5.2002.-7.5.2018.). Životopis male plavooke koja je bila fenomenalna čega god se primila, na ovim je stranicama: Gunna.
Gunna je bila najradosnije psetance koje sam upoznala, vječno s jezičkom vani. Iako je život i dalje lijep i radujem se svim svojim životinjama, ne prođe dan, a da ne pomislim na nju zahvaljujući joj se što je bila dio mog života.

Vai (punim imenom Väinämöinen Beauty of Freya), na svijet došao 18.4.2015., britanski kratkodlaki mačak lila boje, vrlo vokalnog karaktera. Uglađen i fin, beskrajno tolerantan, vratolomno spretan i pomalo egzibicionist po tom pitanju, ovaj dragi glavonja (kako ga volim zvati) je pravi mali britanski aristokrat koji nas “obične” pučane često promatra s blagonaklonošću nekog mudraca. On i ja vodimo svakodnevnu bitku oko mokre hrane koju s prezirom pojede na žličicu, bila ona fina konzervica ili pravi slastan komadić mesa. Voli suhu hranu (koju jede valjda zato jer ipak, jesti se mora no daje na znanje da je hrana gubljenje vremena) i sve što vole mladi i misli da je gazda kuće pri čemu je svojevremeno pokušao i pariti Gunnu no odmah je postalo jasno da to neće ići :-).

Uri (punim imenom Urban Beauty of Freya), mala napast kako mu tepamo, također britanac, krem-bijeli bikolor, rođen 31.1.2016. Beskrajno šarmantan, frajer do bola, mala šmizla koja se uvuče svakome pod kožu. Prede kao lokomotiva kad treba. Potpuno suprotno od Vaija, njemu je hrana najveći smisao života. Osobito mokra koju Vai prezire. Nudi li se meso, a pod meso smatra sve krvavo (nikako kuhano) nema te prepreke koju ovaj neće savladati, pa makar slomio sve 4 noge. Strašno je zaigran i ako se nitko u tome ne pridruži, nema veze, on je u stanju igrati se sam sa sobom i pritom beskrajno uživati.

Zuri (swahili: predivna, dobra, draga, slatka i atraktivna), standardna (velika ili kako ih često popularno nazivaju: kraljevska) pudla, pravim imenom Jasenak Fenix Surprise. Rođena u zadnji čas, 4. 10. 2018.. Kad su izveli mamu u dvorište da obavi što ima misleći da je porod gotov, mala je spektakularno odlučila doći na ovaj svijet i zaradila tako svoje ime: Fenix Surprise. Već tada je dala naslutiti da s njom neće biti šale što je vrlo brzo pokazala svima u leglu uvodeći red gdje stigne. Zuri je hiperaktivna, oduševljena svijetom oko sebe i predivna.

Eto, to je moja mala i vesela ekipica 🙂

Zasad toliko i pozdrav svim prijateljima najdražih naših lajavaca i mačkoslavaca 🙂


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *