Zuri…


Došlo je vrijeme da i službeno predstavim malu (ok, i nije baš mala :-)) tasmanijsku (taman se Uri smirio pa je ona preuzela tu titulu) neman; nuklearnu bojevu glavu spremnu eksplodirati svaki put čim je nešto oduševi. A to je često…
Nije ušla “tiho na prstima” već s treskom (nek’ se zna): zganjala je Urija i Vaija istog momenta, poharala sve igračke u blizini, obišla sve prostorije i završila ovećom hrpom onog što je objedovala zadnjih 24 sata. Nek’ se zna za svaki slučaj…
Dame i gospodo: Zuri!

8 karakter postojan

Inače, Zuri je standardna (čitaj: velika tj. popularno nazvana kraljevska) pudla koja je vragu iz torbe ispala ako to još nije jasno 🙂

Svemir je fantastičan entitet koji se definitivno trudi svim silama dati ono što dozivamo. Nije badava izreka: pazi što želiš, moglo bi se i ostvariti.
Nakon što sam bezbroj puta naglasila kako želim aktivnog psa koji me može pratiti u svemu (sve ostalo, nakon bordera bi bilo razočaranje) s dobrim nagonima, u jednom momentu svemir i uzgajivačica su odlučili: imamo jednog za tebe. I došla je ONA. Mali bijeli vražićak čije oduševljenje ovim svijetom i vlastitim postojanjem na njemu ne splašnjava ni sekundu. Ona je definitivno odlučila živjeti život punim plućima.
Izuzetno je inteligentna s razinom aktivnosti tasmanijske nemani i petardom u guzi. Njoj je zabavno, njoj je super, a mi smo tu da njoj život učinimo dodatno kraljevskim. Ona je pravi predstavnik svoje pasmine: kraljica s karakterom svjetskog osvajača i točka.
Ne trebam niti spomenuti što je po kineskoj tradicionalnoj medicini (tj. konstitucijski). Već s vrata ju je veterinarka, specijalizirana za nutricionizam (pozvala sam ju kako bi odredili savršenu prehranu za malu beštijicu) po kineskoj tradicionalnoj medicini, Katarina Žumbar, odšacala: ah, vatra! Pravi predstavnik, dodala bih.

Oboružana novijom literaturom poput pravog knjiškog moljca (zadnje štene je bilo kad je Gunna došla; prije punih 16 godina), hrpom iščitanih web stranica o modernom odgoju poput prave moderne mame i tonom savjeta kinoloških prijatelja (hvala svima: Sari Marević, Bruni Kukec Ševeg, Ani Odak, Vidi Živković, Ani Bojanić, Ireni Slunjski, Mirku Matkoviću, Dragani Vasiljević, Tihani Konrad; uh, toplo se nadam da nisam nikog izostavila), upustila sam se hrabro u novu životnu avanturu.
Kako su tekli detalji oko upoznavanja s mačkama i svim ostalim izazovima, pišem u narednim javljanjima…

Dotad, netko se jako veseli:

6 veljaca


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *